پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه ˈمریلندˈ می گویند نتایج یک تحقیق که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد که ازدواج به بیماران مبتلا به سرطان ریه کمک می کند تا بیشتر از افراد مجرد زنده بمانند. این اثر در درمان سرطان های دیگر از جمله سرطان پروستات، سر و گردن نیز دیده شده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، محققان دانشگاه ˈمریلندˈ دریافتند که افراد متاهل مبتلا به بیماری سرطان ریه پس از طی شدن دوره درمان بیشتر از افراد مجرد مبتلا به این بیماری عمر می کنند.
ازدواجˈ سلاح مرموز ˈ مبارزه با سرطان ریه است و یک سوم از افراد متاهل پس از سپری کردن دوره درمان به مدت سه سال زنده می مانند که این رقم با ۱۰ درصد در افراد مجرد قابل مقایسه است.
بر اساس این تحقیق زنان متاهل بیشترین طول عمر را پس از گذشت سه سال از دوره درمان خود داشته اند (۴۶درصد) و کمترین طول عمردر پایان این مدت متعلق به مردان مجرد ( سه درصد) بوده است.
مطالعه ۱۶۸ بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته ریه که در طول یک دهه از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ تحت شیمی درمانی و پرتو درمانی قرار گرفته بودند ، نشان داد که یک سوم از افرادی که ازدواج کرده بودند در مقایسه با ۱۰ درصد بیمارانی که مجرد بودند سه سال بعد از این درمان ها هنوز زنده بودند.
یافته های آنان نشان داد که ۳۳ درصد از بیماران متاهل پس از گذشت سه سال هنوز زنده بودند که این رقم با ده درصد در افراد مجرد قابل مقایسه است.
زنان مجرد و مردان متاهل نرخ زنده ماندنشان مساوی و طول عمر بیماران متاهل سفیدپوست در مقایسه با بیماران آفریقایی – آمریکایی برابر بود.
نتایج مطالعات قبلی نشان می دهد که فواید ازدواج برای مردها بیشتز از زنان است اما در میان بازماندگان سرطان ریه زن ها از ازدواج منفعت بیشتری برده بودند به طوری که تقریبا نیمی از زنان متاهل دست کم سه سال بعد از دریافت درمان همچنان به حیات خود ادامه می دادند.
بیماران مبتلا به سرطان در انجام فعالیت های روزانه خود، پیگیری مراقبت و رفت و آمد به بیمارستان برای معاینه پزشک به حمایت نیاز دارند .
این مطالعه که توسط دانشگاه مریلند انجام شده است ، نشان می دهد که چرا بیماران متاهل مقاومت بهتری نسبت به سرطان دارند.
دکتر ˈالیزابت نیکولˈ از مرکز سرطان دانشگاه مریلند ، که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت ، در این مورد گفت : به نظر می رسد تاهل نقش مهمی در زنده ماندن بیماران داشته باشد.دلیل این امر روشن نیست اما یافته های ما اهمیت حمایت جامعه در مدیریت و درمان بیماران مبتلا به سرطان ریه را نشان می دهد.
او گفت دلیل این موضوع مشخص نیست اما یافته های ما اهمیت حمایت اجتماعی در مدیریت و درمان بیماران مبتلا به سرطان ریه را نشان می دهد.
وی افزود: مکانیزم های مراقبت و حمایت بهتر از بیماران سرطانی می تواند تاثیر بیشتری بر افزایش طول عمرآنها بگذارد.
وی ادامه داد: در درمان سرطان نه تنها باید محور تمرکز خود را بر یافتن داروهای جدید و درمان های جدید سرطان قرار داد بلکه باید راه هایی را برای حمایت بهتر بیماران سرطانی خود پیدا کنیم.
این مطالعه در سمپوزیوم ۲۰۱۲ آنکولوژی قفسه سینه ارایه شده است.